BURSA / OSMANGAZİ - Cem Sultan Anadolu İmam Hatip Lisesi

KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI

.

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 09.09.2023 tarihinde 32304 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır. Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 5. maddesinin 1. inci fıkrasının; (d) bendinde ''Uygulamalı sınavlar hariç, öğretmenlerin ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan derslerin sınavlarının ortak yapılması esastır.''  (f) bendinde ''Okullarda yapılacak ortak yazılı sınavların soruları konu soru dağılım tablosuna göre hazırlanır. Konu soru dağılım tablosu il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü ile birlikte oluşturulur.'' ve aynı Yönetmeliğin 6. maddesinin 1. fıkrasının; (ç) bendinde ise "Bakanlıkça yapılacak ortak yazılı sınavlar için Genel Müdürlük tarafından, il/ilçe ve okul geneli yapılacak ortak yazılı sınavlar için il sınıf/alan zümreleri tarafından, konu soru dağılım tablosu hazırlanır ve öğrencilere bildirilir." hükmü yer almaktadır.

10/10/2023 tarihinde il alan zümre başkanları ile Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliğinin incelenmiş, ortak sınav süreçleri ve Konu Soru Dağılım Tabloları hakkında bilgi verilmiştir. İl alan zümre başkanları toplantıyı takip eden zaman diliminde ilçe zümre başkanları ile bir araya gelerek Konu Soru Dağılım Tablolarını oluşturmuşlardır.    Okulumuzda yapılacak tüm sınavlarda bu Konu Soru Dağılım Tablolarında yer alan kazanımlar ve soru sayıları esas alınacaktır. Lütfen aşağdaki bağlantı linkini kullanarak soru dağılım tablolarını inceleyiniz.     https://bursaodm.meb.gov.tr/www/konu-soru-dagilim-tablolari/icerik/221

Yayın: 24.10.2023 - Güncelleme: 24.10.2023 11:21 - Görüntülenme: 138
Kaynak: https://bursaodm.meb.gov.tr/www/konusorudagilimtablolari/icerik/221